Западните политичари во обид да ја решат албанската политичка криза

Со бојктот на изборите на 18 јуни што го најавува албанската опозиција ќе биде спречена реформата на судството што Албанија мора да ја направи и сето тоа ќе ја оддалечи земјата од ЕУ. Ова е заклучокот на средбата помеѓу германскиот министер за надворешни работи Зигмар Габриел кој се наоѓа во официјална посета на Тирана и неговиот албански колега Димитри Бушати. “Знаеме дека има многу работа. Овде ...

⇐ DailyНова ТВ ⇒