Смртна казна за 23 годишен убиец на 9 Афроамериканци во Јужна Каролина

23 годишниот Дилан Руф е осуден на смртна казна за расно мотивираното убиство на девет Афроамериканци во една црква во Јужна Каролина, јавува Би-Би-Си. Руф е обвинет по 33 точки, вклучувајќи и расна омраза, откако тој во 2015 година во јуни, со пиштолот што му го подарил татко му за 21 роденден во април, изврши масовно убиство врз 9 Афроамериканци кои се молеле во локалната црква. Руф наскоро ...

⇐ DailyБриф ⇒