Припадник на најниска каста - фаворит на претседателските избори во Индија

Во Индија денеска се одржуваат претседателски избори на кои се очекува победа на кандидатот на владејачката коалиција Рам Нат Ковинд, припадник на најниската каста, т.н. „недопирливи“.Поранешниот гувернер на државата Бихар беше избран минатиот месец за претседателски кандидат на коалицијата околу Индиската национална партија на премиерот Наредра Моди, што се оценува како повеќедецениски ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒