Германците се повеќе бараат дозволи за оружје за лична одбрана

За речиси шест пати е зголемен бројот на баратели на дозволи за поседувањње и носење на оружје за лична одбрана, објавува весникот Берлинер Моргенпост. Како што пренесува дописникот на МИА од Берлин, за разлика од 545 барање поднесени во покраината Брандербург заедно со градот – покраина Берлин во 2015 година, во минатата година,дури 3.420 луѓе побарале дозвола за поседување огнено оружје. Според ...

⇐ DailyДенешен ⇒