Додик: НАТО во БиХ ги крши принципите на меѓународното право

Претседателот на Република Српска, Милорад Додик оцени дека изјавата на високиот воен претставник на НАТО штработ во Сараево, генерал Жизел Вилц, дека учеството на припадниците на Вооружените сили на БиХ во прославата на Денот на РС е незаконско, претставува директно кршење на начелата на меѓународното право што не дозволува мешање во внатрешните работи на суверени земји. – Тоа, исто така, е ...

⇐ DailyДенешен ⇒