Се зголемува бројот на мртви во Македонија секој ден – Граѓаните бараат итно да им се помогне на бездомниците!

Овие денови, кога температурите во Македонија достигнуваат и до -28 степени Целзиусови, на удар особено се бездомниците кои тешко ги издржуваат поларните температури. Досега, студот и екстремно ниските температури одземаа три животи во Скопје, Струмица и Пехчево. Надлежните чекаат избор на нова влада… И додека пунктот за бездомници на Црвениот крст работи деноноќно, а граѓанските организации и ...

⇐ DailyРепортер ⇒