Иванов во нови избори гледа излез од кризата

Претседателот Ѓорге Иванов застана зад процената на ВМРО-ДПМНЕ, изјавувајќи дека новите предвремени избори се едно од решенијата за решавање на кризата. Во интервју за унгарскиот весник „Маѓар хирлап“ пред неговата вчерашна посета на Будимпешта, Иванов вели: „Се разбира, можно решение за надминување на ситуацијата се и нови предвремени парламентарни избори на кои граѓаните ќе се изјаснат и за ...

⇐ DailyУтрински ⇒