Условен затвор за инспектор и началник фатени со лажни професорски дипломи

Двајца од шестемина полицајци вработени во СВР Kуманово, кои лани беа фатени со фалсификувани дипломи за кои пишуваше „Дневник“, веќе се осудени. Основен суд Kуманово им изрекол условна казна затвор од шест месеци, која нема да се изврши ако во рок од две години не сторат кривично дело. Пресудата е правосилна, информираат за „Дневник“ од Основното јавно обвинителство - Kуманово. Осудените ...

⇐ DailyДневник ⇒