За пет дена во Албанија од студот починаа осум лица

Во последните пет дена во Албанија дури осум лица починаа од ексретмно ниските температури, од кои само четири во текот на средата. Новинската агенција Balkanweb од Тирана информираше дека во средата две возрасни лица од студот починале во Погредец и Драл. Станува збор за стари лица, додека две деца починале за време на лизгање на езерото во Кашар, кога мразот пукнал а тие паднале во водата и ...

⇐ DailyМакфакс ⇒