Голема Албанија значи балканска војна, ако Брисел молчи – ќе биде одговорен за последиците

– Доколку Европската Унија ја затвори вратата за Kосово, сите Албанци од регионот ќе живеат во една единствена држава за да се продолжи понатаму со интеграцијата во европското семејство – изјави Тачи. Речиси истото претходно го изјави и Рама порачувајќи му на Брисел дека доколку избледи европската перспектива за Западен Балкан, можно е да дојде до обединување на Kосово и Албанија. Во меѓувреме од ...

⇐ DailyКурир ⇒