Канал 5

- Најавеното задолжување од 4,1 милион евра доаѓа само ден откако Министерството за финансии реализираше аукција за подмирување на доспеаните обврски. Најавена ...
сите 73 | | | веќе видена

Велат дека тоа ќе го прават волонтерски бидејќи фестивалот е бренд на Битола. Целта е да се подигне квалитетот на фестивалот, а не истиот да се урива. Од ...
сите 35 | | | веќе видена

RT јавува дека, според сведоци, автомобил прво турнал петмина пешаци пред да удри во влезната порта, по што полицаецот бил прободен. Ројтерс објави фотографии ...
сите 341 | | | веќе видена

Според извори во ВМРО ДПМНЕ координацијата е одложена за утре поради обврски на еден од учесниците во координирањето. Денеска не се постигна никаков напредок ...
сите 499 | | | веќе видена

Новоформираниот Центар за филм-Битола аплицирал на јавниот повик на Агенцијата за филм на Република Македонија и е еден од двата апликанти покрај Друштвото на ...
сите 35 | | | веќе видена

- Да гледавме решение, ние веднаш ќе го инициравме тоа прашање. Уште еднаш потенцирам, со добивање ист број мандати, со добивање на поголем број мандати или со ...
сите 336 | | | веќе видена

. Ако навистина освои поголем број на пратеници, ВМРО-ДПМНЕ ќе ја прифати волјата на народот, наведува ВМРО-ДПМНЕ во писмената реакција на денешната изјава на ...
сите 336 | | | веќе видена

Изборот е предуслов за закажување продолжение на конститутивната собраниска седница, на која треба да се избере претседател на Собранието. Во собранието е ...
сите 499 | | | веќе видена

Процес на глобализација ја наметнува потребата од стандардизирање на работните процеси во јавниот и во приватниот сектор, а оние што ќе сакаат да соработуваат ...
сите 4 | | | веќе видена

 Важно е да се води грижа за евроатлантската перспектива, да се одговори на економските предизвици и безбедносните прашања, вели Хан. На државата и треба ...
сите 561 | | | веќе видена

 Тој не прецизираше на што конкретно мисли, иако дел од медиумите оценија дека турскиот лидер алудира на се погласните најави дека ќе ги отвори границите, а со ...
сите 137 | | | веќе видена

next