Сонцето над Мурманск изгрева по 40 дена

Во средата по локално време Сонцето првпат ќе изгрее над Мурманск, на северозападот од Русија, по поларната ноќ која траеше 40 дена, а во чест на овој настан ќе се одржи традиционалниот настан Првата мугра, на Сончевиот брег, највисокото место во градот, за да ги видат првите сончеви зраци, пренесува Макфакс. На 11-ти јануари во Мурманск завршува поларната ноќ, и сонцето по 2-ри декември првпат ...

⇐ DailyТВ Орбис ⇒