Една бомба ѝ се заканува на иднината на Јапонија: Дали државата е беспомошна?

Последните истражувања покажале дека во Јапонија живеат над 4 милиони средовечни самци кои што и натаму живеат со своите родители и финансиски зависат од нив, пренесува "Independent". Овој тренд придонесува за падот на наталитетот во државата и стареење на јапонската популација. Во државата има околу 4,5 милиони невработени самци помеѓу 35 и 54 години кои што се уште живеат со своите родители. ...

⇐ DailyТочка ⇒