„Скопска“ може да се плати и преку мобилен телефон

Од 1 јануари, кога целосно се укинаа хартиените билети, граѓани кои се возат со јавниот превоз, мора да користат персонализирана или непресонализирана СКОПСКА картичка, која ќе важи и за државните и за приватните автобуси. Но, тоа не е единствениот начин- граѓаните ќе може да плаќаат во автобусите и преку мобилен телефон.Системот овозможува и опција за плаќање со мобилен телефон - со повикување ...

⇐ DailyВечер ⇒