Помош поради смрзнатини и скршеници побарале 127 пациенти

Повеќе од 100 пациенти побарале помош во старата Градска болница во Скопје, во изминативе четири дена, како последици од студот. Директорката Јасминка ЧабуковскаРадуловска информира дека во изминатите четири дена како последица од ладното време и замрзнатите улици во болницата се јавиле 127 пациенти од кои 11 се задржани во болницата. „Пациентите најмногу имаат фрактури на подлактицата и ...

⇐ DailyАктуелно24 ⇒