Угостителите лути на државата поради селективни казни, работното време и високи даноци

Од здружението „Хорекаши“ велат дека тие не се против закони и правила, туку се за економски просперитет кој ќе ги искористи потенцијалите на Македонија кои лежат во туризмот. Затоа бараат партнерство со институциите за изготвување национална стратегија за економски развој во сферата на туризмот, угостителството и другите услужни дејности. Тие се согласуваат дека не е во ред келнер да зема плата ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒