Производните цени во САД во февруари пораснаа над очекувањата

Ова го потврдуваат податоците на американското Министерство за труд. Производните цени во САД во февруари пораснаа над очекувањата, но помалку од јануари, покажаа објавените податоци на американското Министерство за труд. Индексот на производните цени (ИПЦ), кој ги мери цените од перспектива на продавачите, порасна во февруари за 0,3 отсто, што е пониско во однос на јануарските 0,6 проценти, кои ...

⇐ DailyStart.mk ⇒