GE крати, подготвува голема реорганизација

Индустрискиот конгломерат „General Electric“ ја преполови дивидендата, во склоп на реорганизацијата на работењето која ќе ја спроведе новиот генерален директор Џон Фланери. Од компаниајта е соопштено дека дивидендата ќе биде намалена на 12 центи по акција од 24 центи започнувајќи од декемри, што е трет пат во 125-годишната историја на компанијата да ја намалува дивидендата, потсетува агенцијата ...

⇐ DailyДенар ⇒