Уапсени радикализирани германски државјани

Над 800 државјани или луѓе со регулиран престој во Германија во последниве неколку години заминале да се борат во редовите на Исламска држава и другите терористички групи во Сирија и Ирак Бугарската полиција уапсила пет германски државјани, од кои едниот е малолетен, на граничниот премин со Република Турција, Капетан Андреево, јавуваат германските медиуми, цитирајќи бугарски извори. Групата ...

⇐ DailyStart.mk ⇒