Во Велика Британија од недела сите цигари во истo зелено пакување

Во обид да се откажат луѓето од пушењето, строгите прописи за обликот и бојата на кутиите на цигарите во Велика Британија ќе отпочнат да се применуваат во недела. Според новиот закон, сите цигари ќе се продаваат во стандардизирани пакети кои ќе бидат во зелена боја, која претходно истражувачите ја опишаа како “најгрдата боја во светот”, специјално направена за луѓето за да се откажат од пушењето, ...

⇐ DailyМакфакс ⇒