Расистот што уби девет Афроамериканци осуден на смрт

Американецот Дилан Руф вчера беше осуден на смртна казна за убиство на девет луѓе во Чарлстон во Јужна Kаролина во 2015 година. Руф во 2015 година уби девет Афроамериканци во црква, а неговото злосторство било поттикнато од расна омраза. За време на изнесувањето на завршните аргументи на судењето, во кое Руф (22) беше обвинет по 33 точки, тој не покажувал никакво каење поради масакрот и тврдел ...

⇐ DailyДневник ⇒