Почина најстариот човек на светот – ги преживеал Првата светска војна и Аушвиц

Најстариот човек на светот Израел Кристал, човек кој ги преживеал Првата светска војна и Аушвиц каде ги загубил жената и двете деца почина во Хаифи на 113 години. Ќерката на Кристал Шуламит Кристал ја потврди веста за неговата смрт. Тој почина еден месец пред да наполни 114 години. Гинисовата книга на рекорди во март 2016 година му ја додели на Кристал титулата за најстар човек во светот. Кристал ...

⇐ DailyMK News ⇒