Во Париз регистрирани 17 радикализирани полицајци

Во редовите на полицијата во регионот на Париз во периодот меѓу 2012 и 2015 година се регистрирани 17 случаи на радикализирани полицајци, се вели во еден допис обелоденет денеска во книгата „Kаде се нашите шпиони?“ Авторите на книгата, новинарите Ерик Пелтие и Kристоф Дибоа, повикувајќи се на допис на Дирекцијата за безбедност на регионот на Париз, наведуваат дека феноменот на радикализација се ...

⇐ DailyДневник ⇒