Ќе се гради студентски дом „Тодор Александров“

Ќе се гради четврти студентски дом во Скопје, во населбата Kарпош, кој ќе се вика „Тодор Александров“. Владата на Република Македонија преку Службата за општи и заеднички работи вчера објави јавен повик за избор на идејно архитектонско решение за изградба на новиот објект за сместување студенти. Тој ќе се гради покрај булеварот Илинден спроти средното училиште „Орце Николов“ на влезот во ...

⇐ DailyДневник ⇒