Граѓаните може да ја тужат општината за неисчистениот снег и мраз од улиците

Граѓаните кои се повредиле заради неисчитен снег или мраз на улица или тротоар кои се во надлежност на локалната самоуправа, имаат можност да ја тужат општината и да бараат отштета. Неисполнувањето на законските обврски и должности на општините за расчистување на снегот претставува нарушување на правата на граѓаните, но ретко кој знае за тоа, а уште поретко се осмелува да тужи и да ја бара ...

⇐ DailyТВ Орбис ⇒