По 40 години се набавуваат нови електрични локомотиви

Железница ќе се поднови со четири нови електрични локомотиви. Договорот за набавка МЖ транспорт го потпиша со кинеската компанија Це Ер Ер Це Џуџоу. Вкупната инвестиција е 8 милиони евра. Парите се обезбедени од Европската банка за обнова и развој. Новите локомотиви се очекува да стигнат до крајот на годинава. Тие ќе го подобрат квалитетот на услугата и безбедноста во железничкиот сообраќај. ...

⇐ DailyСител ⇒