Само 16 мандри продаваат сирење и кашкавал со печат од државата

Минимални стандарди на градба на објектите, нивна посебна адаптација за да се молзе и чува млекото - се само дел од минималните услови што треба да ги исполнат бачилата за да станат мандри од кои ќе се продава млеко со државен печат. Освен приспособени објекти, треба да имаат посебна опрема, која се користи за молзење и преработка на млекото. Засега се евидентирани само 16 објекти за ...

⇐ DailyДневник ⇒