Национален младински совет на Македонија упати барања до новата Влада. „Во пресрет на процесот за формирање на нова Влада на Република Македонија, предводена ...
сите 2 | | | веќе видена

СДС е најголемата штета што некогаш и се случила и може да и се случи на македонската економија, СДС во текот на своето управување со македонската економија ...
сите 59 | | | прочитана: 466 | веќе видена

Општата цел на новата стратегија е да ја подржи Македонија во нејзините реформи да ги постигне европските стандарди и вредности и да продолжи со социјално ...
сите 17 | | | веќе видена

Лекарската комора на Република Македонија откако ја избра новата претседателка , Калина Гривчева – Старделова, се „разбуди“ и најави целосна финансиска ...
сите 31 | | | прочитана: 201 | веќе видена

Институтите во Македонија со години се жалат дека не добиваат доволно пари за својата дејност и за научни истражувања, дека науката е речиси колатерална штета ...
сите 8 | | | веќе видена

Сведокот на Али ахмети и Муса Џафери во тужбата против екс разузнавачот Слободан Богоевски, одби да сведочи. Адвокатката Билјана Панова не смее да открива ...
сите 35 | | | прочитана: 292 | веќе видена

Кастрење и сечење на дрвја на улица „Јордан Хаџи Константинов – Џинот“ во Скопје ќе извршат денеска екипи од одделението „Дрвореди“ на ЈП „Паркови и ...
сите 10 | | | веќе видена

Ваквите прашања се наметнаа откако минатиот понеделник на неколку телевизиски медиуми се појави снимка од надзорната камера поставена во влезниот хол на ...
сите 19 | | | прочитана: 201 | веќе видена

Каква иднина ја очекува Европската Унија по излезот на Велика Британија и што може да се очекува по скорашните сомневања во одржливоста на мултикултурализмот, ...
сите 5 | | | веќе видена

Грчкиот Врховен суд одлучи да се екстрадира македонскиот државјанин Дејан Вуковиќ, поранешен началник на Антитерористичка единица на Македонија. Според ...
сите 70 | | | прочитана: 932 | веќе видена

Врските меѓу српските и македонските специјални служби се многу тесни и тоа е сигурен канал за влијаење врз домашната ситуација во Македонија. Вака го ...
сите 2 | | | веќе видена

Корисниците на Македонски Телеком коишто имаа прекин на услугите во вторникот, како последица на невремето, во јуни ќе добијат бесплатни услуги и содржини како ...
сите 51 | | | прочитана: 3458 | веќе видена

next