Социјалистичката партија на Македонија во весникот „Слободен печат“ од 16 февруари 2017 година имаше прилика со слика на насловната страница и текст на втората ...
| | веќе видена

Загадувањето на воздухот е главната причина за смртноста во светот. Поради овој проблем страдаат речиси 7 милиони луѓе годишно – главно во урбаните средини. Во ...
сите 4 | | | веќе видена

Отвореноста и одговорноста на институциите се клучни за демократизација на општеството – е заклучокот од финалната конференција во рамките на проектот „Актион ...
сите 8 | | | веќе видена

Претседателката на ДОМ, Лилјана Поповска, со членови од раководството денес одржа средба со францускиот амбасадор во Република Македонија, Н.Е. Кристијан ...
| | веќе видена

По безмалку двегодишна блокада на изборот на нов декан на Правниот факултет „Јустинијан Први“, Вишиот управен суд донесе одлука со која може да се деблокира ...
сите 8 | | | веќе видена

Преполовен бројот на мигранти во Македонија. Останаа уште 130, сместени во центрите во Табановце, Винојуг и Центарот за азил во Визбегово. Двата транзитни ...
сите 10 | | | веќе видена

Долгиот пат кон посакуваните промени можат сосема лесно да заврши во кружен тек. Со оглед на поставеноста на партиите и општеството и 20 годишните искуства, ...
| | веќе видена

Организирање медицинска и физичка рехабилитација за лицата со инвалидитет, сертифицирање на компании за персонална асистенција, организирање на обуки… се дел ...
сите 7 | | | веќе видена

Одговорноста за недостигот на вакцини BCG, цели четири месеци, на Клиниката за гинекологија, поради којашто се испуштаат новороденчиња без примена вакцина, ...
сите 27 | | | веќе видена

Врховниот суд во Америка вчера одлучи во корист на 13-годишно девојче во Мичиген, со церебрална парализа, кој со години се бори со претставници на училиштето ...
| | веќе видена

next