Новото решение донесено од сегашниот министерот за труд и социјална политика Ибрахим Ибрахими според кое Живко Митревски е легитимен претседател на Сојузот на ...
сите 17 | | | веќе видена

И Ахмети и Груевски посакуваат избори, но секој со мотив за спас на сопствената кожа. Засега тој процес е сѐ уште определен од заемната потреба за меѓусебна ...
сите 10 | | | веќе видена

Луѓе се движат по снежни улици во центарот на Скопје Ладното време и трошоците за греење дополнително го оптеретуваат семејниот буџет, па граѓаните велат дека ...
| | веќе видена

Државните институции сместени во зградата на Општина Тетово, од вчера се без греење. Работи само една фаза од електричната мрежа, на која не можат да се ...
| | веќе видена

Државниот завод за ревизија да биде уставна категорија и да се подобри правната рамка со која се уредува надлежноста и дејствувањето на оваа институција, ...
| | веќе видена

Денес сме тука во пунктот за бездомни лица во Момин Поток со цел да донираме конзервирана храна и средства за хигиена бидејќи временската температура е доста ...
сите 24 | | | веќе видена

На Европскиот универзитет Република Македонија - ЕУРМ ќе се одржи четвртата меѓународна научна конференција на тема "Иновативност, инвентивност и креативност". ...
сите 3 | | | веќе видена

Обична оставинска постапка, на велешанецот Христо Динковски животот му го претвори во пекол. Со серија пресуди велешкиот суд го задолжил да враќа ограмна сума ...
| | веќе видена

next