Шест месеца од почетокот на тековната учебна година, децата во основните училишта ги немаат своите омилени детски списанија „Другарче“, „Развигор“, „Наш свет“. ...
сите 2 | | | веќе видена

Директорот на Управата за хидрометеоролошки работи на Македонија Оливер Ромевски, како сценарист е дел од играниот филм кој доби 500 илјади евра од Агенцијата ...
| | веќе видена

Компаниите, претприемачите, поединците активно ги користат мерки кои ги нуди владиниот Оперативен план за вработување за оваа година со кој на располагање на ...
сите 2 | | | веќе видена

Претседателот на здружението на Црногорците во Косово, Слободан Вујичиќ, очекува пратениците на косовскиот парламент да го ратификуваат Договорот за ...
сите 37 | | | прочитана: 157 | веќе видена

Стипендиите се доделуваат по дванаесетти пат и наменети се за ученици од цела Македонија кои го завршуваат основното и сакаат да го продолжат средното ...
сите 15 | | | веќе видена

Министерството за култура на Албанија к ако и изминатите години и годинава не прифати ни еден проект на македонските друштва... Ова преку соопштение го ...
сите 24 | | | веќе видена

Жителите на Општина Центар го обновија барањето до градоначалникот Андреј Жерновски за мораториум за градење во Дебар Маало и во Градски парк. Тие барањето му ...
сите 11 | | | веќе видена

Од $20-30 мил. годишно на УСАИД, под 6% се за НВОи и граѓанско општество. Од сите тие, под 2мил. завршиле кај ФООМ која пак понатаму ги распределила на помали ...
| | веќе видена

Ким нагласи дека во изминатите 10 години бевме сведоци на многу проблеми во светот – светската финансиска криза и многу забавувања на економијата во различни ...
| | веќе видена

next