Програма за соработка во областа на образованието и науката помеѓу Министерството за образование и наука на Република Македонија и Министерството за човечки ...
сите 12 | | | веќе видена

Барам од Чомовски јавно да им се извини на оние граѓани чиј мајчин јазик е македонскиот и кои го почитуваат уставот и законите со кои се уредени јазичките ...
сите 5 | | | веќе видена

Родовата дискриминација, вознемирувањето некого поради социјалниот статус и сексуалната ориентација, се најчестите видови на дискриминација кои се застапени во ...
сите 13 | | | веќе видена

Платформата треба да ги спаси Албанците од новиот попис. Актуелните демографски поместувања пред се масовното иселување на Албанците и напуштање на традицијата ...
сите 14 | | | веќе видена

Вакцините се биолошки препарати кои согласно препораките на Светската здравствена организација се транспортираат и чуваат на температура од 2 до 8 степени ...
сите 12 | | | веќе видена

Не стивнуваат реакциите на судиите од кривичниот суд по објaвувањето на годишниот распоред, кој во понеделникот, некаде пред крајот на работното време, на дел ...
сите 53 | | | прочитана: 934 | веќе видена

Домот за стари лица Бранкица во Радишани ќе остане без лиценца за работа. Како што неофицијално дознава Сител, ваква е одлуката на Министерството за труд и ...
сите 7 | | | веќе видена

Ниеден закон не може да понуди конечно решение за целосна официјализација на албанскиот јазик. Правниот експерт Јетон Шасивари објаснува дека во Уставот, ...
сите 2 | | | веќе видена

Република Македонија ги спроведува мерките и постапува согласно заклучоците на Европскиот совет, со цел превенирање на заканата од илегална миграција, заштита ...
сите 20 | | | веќе видена

Аналитичарот и фронтмен на СОС, Никола Србов, во ТВ интервју на ТВ Нова, ја анализира американската поддршка која државата ја добива од голем број сенатори и ...
| | веќе видена

next