Сладолед во зима-измачување или услуга на организмот

Статистички најмногу сладолед се јаде во земјите каде ни во текот на летото температурите не се баш летни. Зборуваме за скандинавските земји, кои можат да се пофалат со најмногу изедена количина на сладолед по глава на жител годишно. На фотографијата пак, го гледате фотографот Ед Грахам како купува сладолед од уличен киоск во сибирскиот град Томск, за време на една зимска посета. Па добро, ова ...

⇐ DailyМама 365 ⇒