Русија ги забранува цигарите, но само за родените по…

Министерство за здравство на Русија размислува целосна забрана на продажба на цигари на родените после 2014 година Ова е дел од стратегијата за борба против пушењето, која политичарите се обидуваат да заработат, соопшти BBC. Забраната за продажба на тутун на генерацијата од 2014 и следните ќе биде по достигнувањето на зрелоста.Засега тоа само се размислува, но може и да е чекор кон забраната за ...

⇐ DailyВистина ⇒