На патот кон гостиварско Куново има половина метар снег, селото е отсечено

Гостиварско Куново е отсечено од градот, бидејќи на патот кој води до нивното село има 50 сантиметри снег. Жителите велат дека се обратиле до сите институции надлежни за расчистување на патиштата, но не добиле позитивен одговор. – Дваесетина жители во ова село се целосно отсечени од Гостивар, патот е прооден само за движење пешки или со теренски возила и синџири за снег. Покрај овие жители, во ...

⇐ DailyБриф ⇒