Дел од патиштата проодни, а дел завеани

Неколку дена откако имавме врнежи од снег, дел од патиштата во земјава се проодни, а дел претежно во руралните средини се завеани. Сите магистрални и регионални патни правци во Источна Македонија се проодни, информира првиот човек на регионалната подружница на „Македонија пат“, Кире Коцев. Постојано се чисти и патот до Плачковица и ски центарот Пониква, каде е зголемена фрекфенцијата на возила. ...

⇐ DailyФактор ⇒