NewEurope: Јерун Диселблум може да остане претседател на Еврогрупата до крајот на мандатот во јануари 2018 година

Холандскиот министер за финансии и претседател на Еврогрупата Јерун Диселблум може да остане на функцијата меѓу колегите од еврозоната до крајот на својот мандат во јануари 2018, но конечната одлука за тоа останува во нивни раце, пренесоа NewEurope. “Формирањето на новата коалициска влада во Холандија може да трае со месеци”, изјави Диселблум пред почетокот на состанокот на министрите за финансии ...

⇐ DailyЛокално ⇒