Арапи купуваат земја во соседството, што ќе засадат?

Компанијата Al Dahra планира да ја подобри безбедноста на храната. За таа цел купува земјиште, а само во Србија ќе купи 20.000 хектари. Арапите оваа година ќе потрошат 130 милиони долари, за поголема безбедност на храната. Засега оваа компанија Al Dahra во Србија поседува 1000 хектари земја. Тие добро напредуваат во Египет, каде имаат 54.000 хектари. Плус имаат 4000 хектари во САД. Во ...

⇐ DailyФактор ⇒