Мама 365

Кога сопругата ќе си дојде дома, пружете и малку мир. Објаснете му на семејството и пријателите да не доаѓаат првите денови во посета, што може да подразбира и ...
сите 4 | | | веќе видена

Она што не смеете да го дозволите е да задоцните на денот кога треба да ги земете мајката и бебето, така што тие ќе мора да ве чекаат. Тоа ќе ја растажи ...
| | веќе видена

Фебрилна конвулзија се напади кои се јавуваат кај одредени деца кои имаат висока температура или треска проследена со висока температура. Оваа состојба ...
| | веќе видена

Исечениците се едни од најчестите повреди кај децата на сите возрасти. До нив доаѓа при пад, удари или ако детето се изгребе или расече со остар предмет или ...
| | веќе видена

За да се избегнете ситуации во кои детето би се гушело, децата помлади од четири години години треба да избегнуваат храна од која можат да се угушат. Тоа ...
| | веќе видена

Втората бременост и породувањето на жените во просек е полесно. Најголем дел од нив тогаш се посмирени и посигурни во себе, настојуваат да се прилагодат ...
| | веќе видена

Честопати кај мајките е присутно чувството дека не се доволно добри. Чест е и стравот од можни лоши сугестии и грешки. Некои жени отворено ја покажуваат и ја ...
| | веќе видена

Штом ќе заздравите, ќе го побарате своето дете да се запознаете и да се зближите. Секако дека постојат случаи на депресија како (бејби блус) што е само ...
сите 4 | | | веќе видена

Не грижете се, наскоро ќе ви се разбуди мајчинскиот инстинкт. Кога првпат ќе го видите своето бебе, по породувањето, сигурно ќе се заљубите во него. Љубовта ...
сите 2 | | | веќе видена

next