Апсолутно го разбирам стравот што го имаат родителите во однос на интернет-игрите кои се сметаат за опасни, но јас тој страв би го насочила во превенција од ...
сите 2 | | | веќе видена

Властите во Њујорк се загрижени дека оставени без надзор алгоритмите можат да предизвикаат проблем. Причина за ова се „вградените“ предрасуди во самиот систем. ...
| | веќе видена

На церемонијата присуствувала и ќерката на Акихито, Сајако Курода, првосвештеничка во храмот Исе. Јапонскиот цар Акихито се молел во светилиштето и така ...
| | веќе видена

Богородичната црква во Париз била сведок на најголемите моменти во историјата на Париз и на Франција. Доказ за тоа се и следниве фотографии: 1. Фотографија од ...
| | веќе видена

Сан Франциско наскоро може да стане првиот американски град што ќе го забрани надгледувањето со препознавање на лица, напредна технологија која е брзорастечки ...
| | веќе видена

Продолжуваме со серијалот „предлог на неделата“ каде што дискутираме впечатливи текстови од Интернетот (претходните два предлози: „ Генијалноста на LinkedIn “ ...
| | веќе видена

Ген Пурдие добилa Старгартова болест поради која не може да гледа ништо друго освен силуета и облици. Тогаш тој ја запознал љубовта на својот живот, а набрзо ...
| | веќе видена

Аршад Кан има 19 години, а до неодамна служел чај на пазар во Пакистан. Не ни претпоставувал дека една фотографија потполно ќе му го промени животот. За време ...
сите 2 | | | веќе видена

Не е тип кој често се допишува . Навистина, постојат такви на кои им е помило да зборуваат, отколку да пишуваат пораки. Па, ако вашиот драг е таков случај, ...
| | веќе видена

next