Што правите сите прво (или барем дел од вас) кога ќе седнете во автомобил? Се врзувате со појас, зарем не? Кога се превезувате на предните седиштa, секогаш го ...
сите 18 | | | веќе видена

Во импровизирана куќарка направена од стари душеци и картони во центарот на Скопје живее жена. Овој објект е поставен на неколку чекори од Народната банка и ...
сите 5 | | | веќе видена

Никој од надлежните во државата официјално не се изјасни за тврдењата од Белград дека „најмалку проблеми треба да има со Македонија, бидејќи, според договорот, ...
сите 2 | | | веќе видена

Откритието на околу 25 генетички промени би можело на некој начин да ја објасни способноста на луѓето да живеат толку долго (подолго од останатите примати), па ...
сите 3 | | | веќе видена

Викендов се одржа промоцијата на книгата на Тихомир Јанчовски, со наслов „Лидија, или сѐ што знам за жените“. Летово, кога имавме со Тихо настап во Битола, ја ...
| | веќе видена

Странските туристи, кои ја посетуваат Македонија, редовно се враќаат со по неколку тегли мед. Медот како традиционален производ станува се поатрактивен за ...
сите 4 | | | веќе видена

Додека едни сметаат како механичко дејство кое нема никаква поврзаност со религијата или со Бог, други овој чин го сметаат како израз на почит спрема светоста ...
сите 2 | | | веќе видена

На скопски Рекорд, неколку метри пред некогашната автобуска постојка и познатото место за состаноци на скопјани, една слика со години не се менува. И зиме и ...
сите 2 | | | веќе видена

Сега се појавила и шокантна снимка од тоа како Цока го убива Зоран. Откако Стојанка Стојановиќ Цока признала дека го убила Зоран Трифуновиќ, бидејќи не можела ...
сите 4 | | | веќе видена

next