Како беше одбележан денот на виното, Св. ...

Стотици гости меѓу кои и амбасадорите на Холандија, Италија и Унгарија, претставници од бизнис – секторот, вински витези и експерти вчера (вторник, 14 февруари) присуствуваа на свечената прослава на празникот Св.Трифун во винаријата „Стоби“. Настанот почна со литургија и закројување на лозите по што следуваше музичко шоу на кое присутните дeгустираа ексклузивни вина од богатата палета на една од ...

⇐ DailyТВ Пакет ⇒