Ердоган предизвикува нова бура: Турција го напуштa НАТО?

Лидерот на руските Либерал демократи изјави дека Ердоган му сугерирал дека Турција би можела да го напушти НАТО, а еве и зошто... Турскиот претседател Ердоган ја изненади светската јавност кога во 2013-та година додека беше премиер, во врска со Шангајската организација за соработка му рече на Владимир Путин: „Извлечи не од ова патење (обидите на Турција за влез во Европската унија). Сакаме да го ...

⇐ DailyIndex24.mk ⇒