Џуџаро Архитектура

  во

  Стопанственикот Фијат Цаноски, во јавноста повеќе познат како сопственик на првиот приватен и најугледен универзитет во државава ФОН, ќе гради станбени згради на повеќе локации низ Скопје и еден трговски центар. Тој вели дека со градежништво се занимава цел живот и сега тоа ќе му биде главната дејност. Но, секако, ќе продолжи да го јакне и образовниот систем во државава. Универзитетот ФОН ќе се прошири со факултети за архитектура и за медицина. уВо градежништвото планирате да влезете како голем инвеститор. Можете ли да ни откриете некои детали? - Со градежништво се занимавам цел живот, со сопствена фирма ја изградив и зградата на ФОН во Скопје. Сега планирам тоа да ми биде главен бизнис. Мојата фирма вработува 50 градежни инженери и архитекти и околу 150 мајстори и нискоквалификувани работници. Таа е опремена со механизација, која чини пет милиони евра. Оваа компанија ќе биде сериозна конкуренција на големите градежни компании на јавните тендери за високоградба, не зависно дали ги распишува државата или ...
  | | веќе видена

  Италијански стручњаци по дизајн од компанијата „Џуџаро архитектура“ стануваат редовни предавачи на универзитетот ФОН. Соработката е иницирана од македонскиот амбасадор во Рим, Велибор Топалоски и од студентите на овој универзитет кои добиваат и можност за студиски престој во Италија каде што ќе работат заедно со најдобрите дизајнери во светот. Од „Џуџаро архитектура“ планираат да отворат и свое претставништво во Македонија.
  сите 3 | | | веќе видена

  Со потпишување договор за соработка меѓу Универзитетот ФОН и реномираната компанија „Џуџаро архитектура“, италијанските стручњаци по дизајн стануваат редовни предавачи на овој македонски Универзитет. Освен ова, благодарение на ваквата соработка, иницирана директно од Велибор Топаловски, македонскиот амбасадор во Рим, и од студентите на ФОН добиваат можност за студиски престој во Италија каде што ќе работат заедно со најдобрите дизајнери во светот. - Нашите студенти од Факултетот за дизајн и мултимедија ќе имаат можност да добијат од шест месеци до една година платен студиски престој во Италија и, што е уште поважно, големо знаење од најдобрите дизајнери - истакна Сефер Цаноски, генерален менаџер на ФОН. Задоволство од заедничко работење изрази и другата страна. - Ова е голема можност за нас и за Универзитетот ФОН да работиме заедно на вистински проекти и овде на македонскиот пазар - додаде Алдо Чинголини, генерален менаџер на „Џуџаро архитектура“. Благодарение на ваквата соработка, од „Џуџаро архитектура“ ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Италијанскиот дизајн станува достапен и за македонските студенти. Со потпишување на договор за соработка, меѓу Универзитетот ФОН и реномираната компанија Џуџаро Архитектура, италијанските експерти по дизајн стануваат редовни предавачи на овој македонски факултет. Освен ова благодарение на ваквата соработка, иницирана директно од Велибор Топаловски - македонскиот амбасадор во Рим и студентите од ФОН добиваат можност за студиски престој во Италија - каде ќе работат заедно со најдобрите дизајнери во светот. „Нашите студенти од Факултетот за дизајн и мултимедија ќе имаат можност да добијат 6 месеци до 1 година платен студиски престој во Италија и што е уште поважно големо знаење од најдобрите дизајнери“, изјави Сефер Цаноски - генерален менаџер на ФОН. „Ова е голема можност и за нас и за Универзитетот ФОН, да работиме заедно на вистински проекти и овде на македонскиот пазар“, вели Алдо Чинголини - генерален менаџер на Џуџаро Архитектура. Благодарение на ваквата соработка, од Џуџаро Архитектура, планираат ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Богданци - Ако некогаш намерно или не се најдете на патот Богданци - Дојран, и ако возите внимателно уживајќи во прекрасниот предел, некаде на десеттиот километар од таа делница од левата страна ќе забележите асфалитиран тесен пат. Ќе треба да поминете уште петстотини метри за да се најдете во атарот Карадаре на надморска височина од околу 200 метри. Јас и мојот колега фоторепортер таму стигнавме намерно и по само неколку минути немо разгледување на околината ја почувствувавме сета привлечност на природата. Со својот релјеф, климатските карактеристики, бујната вегетација, далеку од градскиот метеж и смогот, Карадаре потсетува дека врските со натуралните богатства, во замена за некаков динамичен, цивилизиран, урбан градски живот, се одамна прекинати. Тоа го потврди и нашето превозно средство со кое сте стигнавме до тоа место. Ниту дизајнерските способности на гуруто на „Фиат“ Џуџаро не се доволни тој да се вклопи во амбиентот. Едноставно речено, невозможна е звучната хармонија меѓу црцорот на птиците на ...
  | | веќе видена