Невладините бараат да се воведе задолжително сексуално образование

Родовите разлики и сексуалното однесување кај младите во Македонија (За сексуалноста и сексуалното здравје низ родовата припадност, улоги, однесувања и детските права) Денес, во Холидеј Ин, Коалицијата СЕКСУАЛНИ И ЗДРАВСТВЕНИ ПРАВА НА МАРГИНАЛИЗИРАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ го промовираше истражувањето “Колку се еднакви и безбедни младите во Mакедонија во нивниот сексуален развој и сексуални искуства? – ...

⇐ DailyРепортер ⇒