„Лувр“ е еден од најпознатите музеи во светот и неговата репутација како значаен културен центар е сосема заслужена. Оваа богата палата е дом на некои од ...
сите 2 | | | веќе видена

Северна Македонија се стави себеси на мапата, БЈРМ официјално го смени името во Северна Македонија, балканската нација сега е Северна Македонија, гласат дел од ...
сите 2 | | | веќе видена

Оваа скопска населба се наоаѓа на крајниот западен раб на Општина Аеродром. Наречена е според поранешната конзервара Мичурин, која е наречена според советскиот ...
сите 3 | | | веќе видена

Помрачната прогноза за глобалната економија: барометарот на Институтот „Ifo“ се намали во првиот квартал на минус 13,1 поени од минус 2,2 поени. Ова станува ...
сите 2 | | | веќе видена

Координаторот на Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски денеска во Собранието на Република Македонија оствари средба со претставници на Европскиот ...
сите 3 | | | веќе видена

Европските народи немаат високо ниво на корупција во споредба со нации во други делови на светот, додека земјите-членки на ЕУ уживаат релативно ниско ниво на ...
сите 3 | | | веќе видена

next