BookStar 2017 - 3' Фестивал на европската литература

И оваа година „BookStar“ ги носи пред македонската публика најдобрите автори од Европа! Од 25 октомври до 5 ноември, под мотото „Читај бе, братучед, читај!“, ...
 • MKC Club & Restaurant, Skopje
 • 20:00:00 , 25 Окт, 2017 до 23:00:00 , 05 Ное, 2017
 • АНТОЛОГ - Книжевен центар
 • 357 доаѓаат, 1334 можеби
 • Масовно јадење лук и ждригање на пензионери у фаца

  Како што сите добро знаеме јавниот превоз го користат сите генерации, вклучувајќи ги и лицата од најстара возраст такозвани „пензионери“. Затоа да излеземе во ...
 • Јсп, Skopje
 • 06:00:00 , 27 Окт, 2017 до 23:00:00 , 27 Окт, 2017
 • London Tips
 • 428 доаѓаат, 946 можеби
 • ЕХО Фестивал на планински филм 2017 Број 8

  Почитувани, стигнавме до број 8 фестивалско издание. Ни претставува огромно задоволство, да ја најавиме програмата на овогодинешното 8мо издание на Ехо, на ...
 • МКЦ, Skopje
 • 19:00:00 , 24 Окт, 2017 до 22:00:00 , 27 Окт, 2017
 • ЕХО Фестивал на планински филм
 • 443 доаѓаат, 727 можеби
 • Фемициди – убиства на жени заради тоа што се жени

  Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство Ве поканува на конференција „Фемициди – убиства на жени заради тоа што се жени“ која ќе се ...

  Честитајте ни роденден

  Наши драги пријатели, колеги, соработници и посетители, на 28.октомври бележиме точно 2 години откако тргна возот наречен Јавна Соба! Имавме патувања и денови ...
 • Public Room, Skopje
 • 22:00:00 , 28 Окт, 2017 до 01:00:00 , 29 Окт, 2017
 • Public Room
 • 133 доаѓаат, 531 можеби
 • ЛУЗЕР ФЕСТ ★ 2017

  Конкурсот за пријавување за учество на Лузер Фест 2017 е ОТВОРЕН ДО 23-ти ОКТОМВРИ!!! Одиме едноставно како и минатата година: Ги повикуваме сите македонски ...
 • Skopje
 • 00:00:00 , 23 Окт, 2017 до 23:59:00 , 23 Окт, 2017
 • Taksirat Festival
 • 126 доаѓаат, 505 можеби
 • Курс по јапонски јазик (почетен степен)

  Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ - Скопје организира курс по јапонски јазик (почетен степен) за сите заинтересирани. Покрај изучувањето на јазикот, ...

  Omaz po povod 100 godini od raganjeto na Borko Lazeski

  На 22 октомври се навршуваат 100 години од раѓањето на македонскиот ликовен уметник Борко Лазески, еден од темелниците на нашата ликовна култура. Неговата ...
 • Oton Zupancic 15, Skopje
 • 19:00:00 , 24 Окт, 2017 до 21:00:00 , 24 Окт, 2017
 • Borko Lazeski
 • 184 доаѓаат, 409 можеби
 • Нација на анимација - современа македонска анимација

  Анимацијата е уметност која уште во нашите рани детски денови, чекор по чекор верно не следи, се развива според нашите потреби и ни ги исполнува саботните ...
 • Kinoteka na Makedonija, Skopje
 • 19:00:00 , 20 Окт, 2017 до 12:00:00 , 25 Окт, 2017
 • ASIFA Macedonia
 • 130 доаѓаат, 357 можеби
 • АДХД - Дефицит на вниманието, хиперактивност и импулсивност

  По повод меѓународниот месец на АДХД синдромот, Здружението Во Мојот Свет ја организира првата Конференција на тема "АДХД - Дефицит на вниманието, ...
 • Кинотека на Македонија (Cinematheque of Macedonia), Skopje
 • 08:30:00 , 25 Окт, 2017 до 14:00:00 , 26 Окт, 2017
 • Здружение Во Мојот Свет
 • 130 доаѓаат, 355 можеби
 • 10та Национална Конференција за Рак на Дојка

  10-та Национална Конференција за Рак на Дојка во Македонија Предизвици во лекувањето на метастатскиот рак на дојка “Да предизвикаме промени за да живеат ...
 • Hotel Aleksandar Palace, Skopje
 • 18:00:00 , 24 Окт, 2017 до 21:00:00 , 24 Окт, 2017
 • купете билети овде
 • Борка - за секој нов ден
 • 104 доаѓаат, 314 можеби
 • Skopje Cocktail Week

  Втората половина на Октомври, резервирајте ја за есенски прошетки низ Скопските улици и локалите кои се дел од Skopje Cocktail Week. Она што ќе може да го ...
 • The Loft, Skopje
 • 12:00:00 , 18 Окт, 2017 до 00:00:00 , 26 Окт, 2017
 • The Loft
 • 39 доаѓаат, 323 можеби
 • MUFFIN Conference 2017 Skopje

  Register for free at: https://goo.gl/SA6Qzc MUFFIN Conference is an Annual Technology Conference organized by Musala Soft. The conference is held in Skopje, ...
 • Улица Кеј Димитар Влахов, 1103 Скопје, П. Југословенска Репуб. Македонија
 • 09:20:00 , 28 Окт, 2017 до 12:20:00 , 28 Окт, 2017
 • MUFFIN Conference
 • 110 доаѓаат, 269 можеби