Саудиска Арабија ги намалува буџетските трошоци за 20 милијарди долари

Саудиска Арабија работи заедно со „Прајсвотерхаус куперс“ (ПвЦ) за да ги намали трошоците за 20 милијарди долари за разни проекти. Арапското Kралство го прави тоа за да ги заздрави своите финансии, пренесува „Блумберг“ повикувајќи се на два извора запознаени со темата. Министерот за економија и планирање ја најмило консултантската фирма за да се разгледаат владините договори во вредност од 69 ...

⇐ DailyДневник ⇒