Анализа: Ајфеловата кула е највредниот европски споменик

Вредноста на славната кула за шест пати поголема од нејзиниот најблизок ривал на листата – римскиот Колосеум, кој е проценет на 91 милијарда евера. Највредниот британски споменик е лондонскиот „Тауер“ со 7,5 милијарди евра, додека „Стоунхенџ“ се најде на седмото место со 10,5 милијарди евра. Истражувањето на пазарната комора на италијанскиот регион Монџа и Бријанца е засновано на „имиџот, ...

⇐ DailyМакедонија Денес ⇒