Одличен лек, кој особено се препорачува за пушачите, се наоѓа во обичен орев односно во средината на јадрото. Чајoт од внатрешната оревова обвивка делува ...
| | веќе видена

Луѓето, кога ги мачат главоболки или имаат проблеми со спиење, обично се јавуваат кај лекари од општа пракса, што некако и звучи најлогично. Но, во реалноста, ...
сите 3 | | | веќе видена

Околу 500 милиони возрасни во светот страдаат од дебелина, еден билион се со прекумерна телесна тежина, меѓу нив 48 милиони се деца. Всушност вкупната човечка ...
сите 3 | | | веќе видена

Благодарение на вакцините, речиси во целост се елиминирани најголем дел од најопасните заразни болести од минатото, како кај постарите лица, така и кај оние ...
| | веќе видена

 Дишењето е сосема природен рефлекс, но често не ни забележуваме ако не успеваме да вдишеме со полн капацитет на белите дробови. За да бидете сигурни дека ...
сите 2 | | | веќе видена

Мововите се растенија кои се широко распространети во природата. Тие живеат на разновидни почви, меѓутоа најчесто на тресетна подлога, мочурливи ливади, шумски ...
| | веќе видена

next